fredag 6 maj 2011

Bättre organisation - förbättrar miljön!?

Hej :)

Jag har funderat, i flera dagar nu på hur barnsligt oorganiserat allting egentligen är om man ser på transporter i dagen samhälle. Kanske är det som det står i inlägget  "En värld utan fokus på pengar" att många är alltför insnöade i att det skall fram så mycket pengar som möjligt.

Tanken jag fick var iallafall den att väldigt väldigt stor del av alla lastbilar vi möter åker runt tomma. De kör bara med last på ena hållet vilket jag tycker är slöseri på miljön i högsta grad !
Tänk vad mycket bättre det skulle vara om företagen kunde organisera sig bättre och skapa sammarbete med varandra så att man kunde ge och ta tjänster åt varandra så att lastbilar och andra transporter inte kör runt tomma utan istället att dom när dom väl ska åka någon stans gör nytta på vägen.

Det bästa vore ju helt klart om vi kunde ta bort bensindrivna fordon helt och hållet, men om man kunde organisera sig bättre skulle vi iallafall inte skada miljön lika mycket.

Samma sak är det med personbilar, i det flesta bilar så finns det fem platser men väldigt ofta är det bara förarsätet som det sitter någon i. Samtidigt så åker det 20 andra bilar till samma destination från nästa samma plats från början, alla dessa skulle utan trängsel få plats i fem bilar vilket skulle spara bränsle åt 15 bilar + att det blir mycket mycket billigare ! Varför är det inte fler som utnyttjar detta?

Tänk på miljön allihopa! utan den har vi ingen framtid !

Äntligen har jag fått bilder från laxfisket så här kommer min lax!


Vill också passa på att önska ett fortsatt skitfiske inför helgen! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar