tisdag 3 maj 2011

FiskeRappot

Hej,

Idag var det laxtrolling utanför hammarö som stod på skolshemat. Gick hemifrån vid sex- tiden och en stund senare hade vi packat iordning allt och var på väg ut.

Vår båt var först ute och satte ut grejerna. Idag var det framförallt löja som andvändes, men även någon vobbler och sked kom till andvändning.
Trotts att vi började fiska först så hinner båda andra båtarna få dubbelhugg innan vi känt någonting. Men sedan var det min tur, några snabba ryck i det yttersta ytgående spöt och jag haffade tag i det med det samma och började drilla. Kände ganska snart att det var lax det handlade om och att den iallafall inte var allt för liten.
Medans Zacharias (elev) styrde båten och Lilleman (instruktör på skolan) plockade upp djupriggarna så fick jag sakta men säkert fisken närmare båten.

Flera korta rusningar senare håvar Lilleman, och fisken ligger i båten. En godkänd (odlad) lax som visar sig väga strax över sju kilo. Inte helt fel för att vara första laxen för min del ! :)

Dagen fortsätter och Zacharias får på en lax, när den närmar sig båten ser vi att den är vild och ser ut att väga cirka fem kilo. När den upptäcker båten vill den inte hänga med utan lyckas istället få med sig en annan lina för att därefter trassla in sig i båtens drivankare innan den ger sig själv friheten åter. En mycket bra fight ialla fall och ett Grattis till Zacharias.

Bilder kommer senare i bloggen :)

Ha det bra nu allihopa! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar