onsdag 28 september 2011

En helg på gäddfestival !

Hej!

I helgen var det Gäddfistival i sjön Fryken. Jag och några som studerar första året på akademin var där för att hjälpa till. Med cirka 170 startande team så finns det mycket att göra. Vi hade ansvaret för en av säkerhetsbåtarna och redan innan starten på lördagen hade vi fått alarm.

På grund av det extremt höga vattenståndet hade en hel del virke och annat gett sig ut på sjön och låg och drev just där alla båtar snart skulle susa fram. En av dessa stockar fick vi bort innan starten gick. Starten gick lugnt till, till en början, men snart fick vi anrop ifrån en båt som bara kommit upp till bron som skilljer nedre Fryken från Mellanfryken. där hade ena propellervingen gått av och det var omöjligt att köra. Det fanns inte så mycket att göra än att vi åkte dit och bogserade dem tillbaka. En resa som tog oss ett par timmar !



10 minuter efter starten första dagen fick vi alarm och en båt hade fått motorhaveri och behövde bogseras.

Efter detta bärgade vi ytterligare stockar och kom sedan i land för att förbereda invägningen. Där var det foton som skulle granskas och fiskar som skulle mätas. Denna dagen slog tävlingen ett imonerande rekord. Aldrig tidigare har så många team fått fisk! Hela 104 team fick fisk bara första dagen bra fiskat alla!

Andra dagen var det lugnare på sjön, men det hade kommit ut en del skräp på sjön även denna dag. Under dagen byggde vi upp prisbordet fördelat på 10 priser + pris för största fisk och två "lucky loser" priser. Hela prisbordet var värt cirka 250- 300 000kr där första priset bestod av en Linder 440 med monterad elmotor 45 lbc och trailner.
Jag sammarfattar helgen som trevlig och mycket lärorik!


Ett saftigt prisbord står klart att delas ut!

Nu på fredag hoppas jag att jag kan få möjlighet att komma iväg till seminariet som Älvräddarna håller tillsammans med Sportfiskarna i Bollnäs. Behöver bara lite hjälp med resorna så om någon ska dit med bil, hör av er! :)

Skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar