söndag 4 september 2011

Politiken är inte som den borde...

Hej.

Sitter denna afton och funderar lite kring det här med hur dumt Sverige styrs egentligen.
Regeringen fungerar bra på sitt sätt och kan i många sociala fall fatta väldigt bra beslut. Men det är ju tyvärr bara inom sociala frågor, eller när det gäller att hålla tillbaka på ekonomin.



Ett vatten uppe i fjällvärden där de ännu strömmar fritt. Må det också fortsätta så!

När frågor diskuteras om något som är utanför poliktikernas egna kunskap så kallar de till olika s.k. kunniga inom frågan som diskuteras. Men det är här det börjar gå snett.
De som är s.k. kunniga inom området, vilka står de för? vad vill dom? och vad har de för bakgrund själva?

Själv upplever jag att dessa "kunniga" inom olika områden inte vet mycket mer än politikerna själva. Det enda de är ute efter är att tjäna pengar! Och även om de vet mycket om hur verkligheten är så är det inte det som kommer fram i dessa samanhang, allt handlar bara om pengar. Så att kalla dessa för kunniga? Bullshit säger jag bara... Möjligen vet dom, men isåfall är dem bara dumma om de inte låter sanningen komma fram..

Regeringen borde lyssna till flera olika parter som står på båda sidor när de ska fatta beslut. Sedan skall de fatta beslutet grundat på hur verkligheten är, samt vad som är bäst långsiktigt, inte bara var man kan dra ut mest pengar just här och nu.

Sen är det självklart att man skall väga in ekonomin i frågan, men den skall inte få styra helt. Att återställa en förstörd miljö kostar!

Dessa tankar grundar jag självklart i de frågor som berör eller har berört de svenska politikerna nyligen. Till exempel: Utbyggnationen av Pite älv där man nu har genomfört en brevkampanj där alla (hoppas jag) har skickat ett brev till politikerna och uttryckt sig angående denna aktuella fråga. Om ni inte gjort detta kan ni enkellt göra detta på länken : http://fiskejournalen.se/nationalalv-hotad/ enkelt, bara att fylla i namn och skicka :)

Ett annat enkellt sätt är att köpa en t-shirt med denna logga, då stöder du älvräddarna och arbetet med att rädda vattnet i Arjeplog


Så vad jag vill säga till alla är bara att vi måste kämpa för att hålla våra orörda vatten borta från utbyggnation!
Vi måste kämpa för att inte politikerna skall förstöra våra vatten!
Idag är det mycket enkelt, gå in och stöd en av organisationerna som ständigt kämpar med frågor inom ämnet. Ex "Älvräddarna" som redan idag har stor påverkan på politikerna, men den kan bli ännu större med din hjälp!


Skitfiske på er !

2 kommentarer:

  1. Gud välsigne dig att du tar upp denna fråga!

    SvaraRadera
  2. Ja, det är ju där vi har felet i grund och botten. Skulle detta lösa sig så skulle saker o ting falla på plats mycket bättre än vad de gör idag ! :)

    SvaraRadera