lördag 23 april 2011

Är sportfiskare Nördar?

Hej igen :)

Sitter denna fina kväll och funderar över hur lustigt det egentligen är med oss sportfiskare. Många kallar oss dumma när dem hör vilket slit vi lägger ner för varje fisk.
Och egentligen måste jag erkänna att det är rätt knäppt, men det kanske är därför som vi älskar det bara mer och mer?

Vi, eller iallafall många av oss som kallar oss för sportfiskare lägger varje år ner flera tusen kronor på att köpa utrustning, fiskekort, bensin till bilen och så vidare.
Vi spenderar en väldigt massa tid inte bara på just fisket utan mycket tid lägger vi också på förberedelser, planering, fixa med utrustning, resor och en väldigt massa slit.
Vi snor tid från allt annat såsom familj, kompisar, sovmorgonar, slappa dagar och fint väder, bara för att få lägga mer tid till ovanstående.

Alla dessa uppoffringar gör vi bara för att få bra fiske- pass som går ut på att kroka fisken, drilla den, landa den, och om den är större så väga, mäta och fota den innan alla fiskar sedan får friheten åter.

Vi som sportfiskare tycker inte att detta är alls konstigt, men tänker man efter så är det egentligen riktigt nördigt med alla specialprylar bara för att fånga en fisk och släppa tillbaka den igen direkt.
Vad är det egentligen som får oss att göra alla uppoffringar jämt och ständigt?
Är det för att eventuellt få chansen att landa en riktig storfisk?
Eller är det för att bara få koppla av ordentligt i den fria naturen?
Eller är det för att vara vid ett ständigt omedvetande om vad som finns i andra änden av linan när du märker att du har fisk på kroken?
Är det för att få bra bilder?
Eller finns det något helt annat som driver varje individ till allt detta?

Ta dig nu en stund o tänk igenom varför just du är en sån Nörd så ses vi snart igen:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar