fredag 22 april 2011

Äntligen både mini o maxi mått på Gösfestivalen i Åsunden!

Tja!

Ja Äntligen skall det bli ändringar på reglerna under Gösfestivalen i åsunden (Ulricehamn)
Enligt fiskejournalen kommer endast fiskar mellan 55 och 75cm att få vägas in och räknas till tävlingsresultatet.
Tävlingen är annars känd för att mängder med smågös fångas och dödas vilket är helt brutalt om man ser till fiskens bästa, inte så konstigt att fisket i sjön blivit sämre och sämre de senaste 20 åren? Nu kanske fisket kan bli bättre och bättre istället?

En bra insats som kommer gynna stammen mycket och ni som genomförde detta skall vara värda stort beröm! Tack för att ni vill värna om gösen i Åsunden! :)

Mer info finns på Dream Teams hemsida:)

2 kommentarer:

  1. Tycker att det vore ännu bättre om man kunde köra en ren C&R-tävling. Eftersom man tidigare ändå har haft ett minimått i denna tävling så har fisken som tagits upp varit i samma storlek som den som nu kommer vara godkänd i fortsättningen. Det är faktiskt ett minimått på 50 cm som gäller i hela sjön. Skillnaden kommer då att vara att man endast sparar de större exemplaren, vilket är bra!
    Men det bästa vore ändå att man körde en C&R tävling där det är längden på fiskarna som står i fokus....

    SvaraRadera
  2. jo det du säger är helt rätt och alla tävlingar borde endast ha C&R som standard. Men jag tycker att det är roligt att dom gör något åt saken, det är ju ett steg i rätt riktning även om det går att göra mycker mer.

    Bara att hoppas på att nästa steg blir C&R!

    SvaraRadera