torsdag 13 oktober 2011

Kära fiskvänner, vi har fått utdelning!

Hej!

Igår och idag kunde och kan man läsa och glädjande nyheter på www.barometern.se, nyheter som jag tycker att man ska ta åt sig av och låta sig inspireras.

Där kan man läsa om att Länsstyrelsens krav på Ålem energi och Mönsterås kommun. Kravet som länsstyrelsen nu ställer är att Jungnerholmars kraftverk skall rivas! Kraftverket saknar lag och mening för sin drift och det är därför som länsstyrelsen går in och säger stopp för detta. Kravet är att den 1 oktober nästa år så skall produktionen vara nerlagd helt och till den f aprill 2013 skall anläggningen vara riven annars kommer komunen och bolaget tvingas att böta 2 miljoner kronor. (Länk till artickeln: http://www.barometern.se/nyheter/monsteras/miljoner-i-boter-om-kraftverket-inte-rivs%282982512%29.gm )

Länsstyrelsen skall ha stor eloge för detta. Äntligen så har myndigheterna tagit på sig ansvaret och stoppar olagliga kraftverk.
Vad både jag, Älvräddarna och många med oss inser så är detta det enda tillvägagångssättet för att vi skall kunna klara vattendirektivet till år 2021 och därmed slippa skulder till EU och skammen att vara ett land som inte tar hand om sin miljö.


Nedan finns ett kraftverk, men vem vet, med denna utveckling kanske man
 kan gå och fiska storöring här i framtiden! :)

Vad innebär då detta för dig och mig?
Jo vad jag ser så är detta en händelse som ger oerhört mycket motivation för att fortsätta att anstränga sig för att ge våra vänner i vattnet en framtid. Kära läsare, detta är våran utdelning och belöning för vårat arbete, det är guld värt!
Detta är just de många av oss vill mest av allt, att kraftverken försvinner helt ur våra vatten. Det bästa som kan hända!

Värt att fira framgången för att sedan sätta spaden i jorden och fortsätta vårat arbete!

Länge leve den biologiska mångfalden i våra vatten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar