torsdag 24 november 2011

Inspirerande helg hos Sportfiskarna!

Hej!

I fredags åkte jag tillsammans med Marcus Olofsson och Christopher Nordlund till vår huvudstad för att utbildas av Sportfiskarna i ledarskap.

Fredagens uppgifft var att i grupper planera en gruppaktivitet med bestämt tema som man sedan skulle genomföra med övriga gruppen under lördagen. Vi som var på utbildningen kom från olika delar av landet och totalt var vi 12 stycken i blandade åldrar.

Lördagen började klockan sju med frukost på hotellet (en fantastisk sådan), innan vi genemsamt åkte bil till Sportfiskarnas och Unga sportfiskares kontor. Där presenterade sig både Sportfiskarna och Unga sportfiskare innan vi fick lyssna till en intressant och givande föreläsning som handlade om Genus och Normer. Föreläsningen gav inspiration som man kommer att ha nytta av när man skall leda en grupp eller enskillda människor framöver. Det handlade om likabehandling, jämnställdhet och hur man bör se på olika människor.


Föreläsning om Genus och Normer


Under eftermiddagen fick vi information ifrån Studiefrämjandet innan vi fick förbereda oss och genomföra våra grupp-aktiviteter med gruppen. Det tror jag att de flesta tyckte var givande och vi alla lärde oss med säkerhet något från någon annan i gruppen!

Tillbaka på hotellet, ut på resturang och sedan gick vi alla och bowlade!
Kul att få släppa allt nytt som man hade i fått i huvudet under dagen och ha lite roligt! :)


Strax nedanför Sportfiskarna huvudkontor i Stockholm

Under söndagen kastades vi in i nästa föreläsning som gick på djupet. Där vi i slutet hade en enkel profil av oss själva som ledare, vart i en verksamhet som vi passar in och vad vi bör lägga mest fokus på. En föreläsning med gruppövningar som aktiverade samtliga i gruppen och som gav många tankeställare om hur en grupp fungerar. Mycket intressant!

Dagen avslutades sedan och vi började resan mot Värmland igen!

Tack Sportfiskarna, Unga sportfiskare och alla som deltog för en kanonhelg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar